Expo World 2020 Dubai – Expo 2020 B2B

Expoziția Mondială „World Expo” este al treilea cel mai mare eveniment din lume cu impact economic, social și cultural, după FIFA World Cup și Jocurile Olimpice. Participarea în cadrul unui astfel de eveniment reprezintă o oportunitate unică de promovare și consolidare a relațiilor dintre diferite națiuni.

 

Dată situația creată de răspândirea COVID -19, ediția anului 2020 a fost contramandată pentru perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022.  Tot în acest context, organizatorii expoziției mondiale au elaborat aplicația “Expo 2020 B2B” pe care se pot înregistra atât companiile țărilor participante la expoziție, cât și a celor care nu participă. Acestea  au posibilitatea să-și creeze propriul  profil virtual al companiei, care va include la rubrica destinată participanților, datele de contact ale persoanelor desemnate de către companii.

 

Printre principalele avantaje oferite de aplicație se regăsește opțiunea stabilirii cu companiile prezente în aplicație a întrevederilor tete-a-tete și în format virtual, precum și posibilitatea de a crea o bază de date a contactelor. Respectiva aplicație este disponibilă din 21 octombrie 2020 până la finalizarea evenimentului.

 

Accesul la aplicația “Expo 2020 B2B” este gratuit pentru companiile care au confirmat participarea la „Expo World Dubai 2020” și pentru sponsorii acestui eveniment. Companiile neparticipante urmează să achite o taxă de înregistrare, cuantumul căreia va fi comunicat în viitorul apropiat. Termenul prevăzut pentru crearea profilului companiilor interesate este de 16 decembrie 2020, aplicația urmând să fie lansată oficial începând cu ianuarie 2021.

 

Informații adiționale și înregistrarea propriu-zisă urmează a fi solicitată prin intermediul domnului Dorin Bolboceanu, Secretar I al Ambasadei RM în Emiratele Arabe Unite, la adresa electronică [email protected].

 

Notă: Republica Moldova va participa în cadrul expoziției internaționale „Expo World Dubai 2020” cu un Pavilion Național suprafața căruia este de 393 m.p. Conceptul Pavilionului Național presupune expunerea celor mai reprezentative articole, produse, simboluri ale țării noastre în contextul temei generale ale expoziției: Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, Crearea viitorului).

 

Pentru Republica Moldova participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate de evidențiere pe plan global, promovare a valorilor culturale moldovenești, servind drept o platformă de comunicare pentru intensificarea relațiilor comercial-economice, cultural-turistice, ştiinţifice şi tehnologice, precum și posibilitatea de a prezenta potențialul țării pe domeniile agricole, industriale și IT, transfer tehnologic în domeniul resurselor regenerabile etc.

 

Expo World 2020 Dubai este al 4-lea eveniment de o astfel de amploare la care Republica Moldova va participa, prima dată prezentându-se la World Expo–2000 Hanover, Germania, apoi în Expo 2010 Shanghai, Republica Populară Chineză și în 2015 la Milano, Italia.